Peer-uddannelse

FRA LEVEDE ERFARINGER TIL ERFARINGSKOMPETENCER
– et peer-uddannelsesforløb

På peer-uddannelsen vil vi tage udgangspunkt i deltagernes personlige erfaringer med psykisk sårbarhed.

Målet med uddannelsen

at kursisterne lærer at omsætte disse erfaringer til konstruktive redskaber, der kan bruges både i relationer med andre mennesker med psykisk sårbarhed, i undervisningssituationer og i de organisationer, som peer-medarbejderne kommer til at indgå i. Undervisningen kommer til at ligge inden for en ramme, der er fælles for de tre projekter, der kører i Danmark frem til juli 2018.

Undervisning

Undervisningen foregår på et hold med otte kursister og to undervisere – en fagprofessionel og en med peer-baggrund, som indgår ligeværdigt i undervisningen.

Holdet kører to dage om ugen med tre timers undervisning i tolv uger + en uges ferie ca. midtvejs (i alt 13 uger). Der vil være noget hjemmearbejde og mulighed for at læse supplerende litteratur.
Det er gratis at deltage på uddannelsen.

Nyuddannede peer-medarbejdere i Viborg Kommune

Onsdag 30. november 2016 dimitterede 7 peer-medarbejdere ved Recovery-skolen på Center for Mestring.

De har alle gennemført en peer-uddannelse, som kvalificerer til at arbejde som peer-guide eller peer-underviser. Peer-medarbejderne står nu klar til at bruge deres erfaring med psykisk sårbarhed og den proces de selv har været i gennem, i arbejdet med andre som har det svært psykisk.

Se billeder fra dimissionen i galleriet i boksen til venstre

Sidst opdateret: 16.02.2018