Peer-uddannelse

FRA LEVEDE ERFARINGER TIL ERFARINGSKOMPETENCER
– et peer-uddannelsesforløb

På peer-uddannelsen vil vi tage udgangspunkt i deltagernes personlige erfaringer med psykisk sårbarhed.

PEER-uddannelsen 2017

I perioden fra den 24. april og frem til den 7. juni kan du igen søge ind på peer-uddannelsen i Viborg. Du ansøger ved at udfylde skemaet til højre på siden, som skal sendes til underviser Thomas Lind Hansen på tlh@viborg.dk senest torsdag den 7. juni 2017 kl. 12.00. Optagelsessamtaler forventes afholdt i uge 25.

Hvis du gerne vil vide mere om uddannelsen, inden du søger, er du meget velkommen til at komme til et informationsmøde, som holdes onsdag den 26. april kl. 13-15 i Center for Mestring 


Selve uddannelsen ligger mandage og torsdage i perioden fra uge 33 til uge 47. Der vil blive undervist af et underviserteam bestående af Birte Juul Pedersen og Thomas Lind Hansen.

Målet med uddannelsen

at kursisterne lærer at omsætte disse erfaringer til konstruktive redskaber, der kan bruges både i relationer med andre mennesker med psykisk sårbarhed, i undervisningssituationer og i de organisationer, som peer-medarbejderne kommer til at indgå i. Undervisningen kommer til at ligge inden for en ramme, der er fælles for de tre projekter, der kører i Danmark frem til juli 2018.

Undervisning

Undervisningen foregår på et hold med otte kursister og to undervisere – en fagprofessionel og en med peer-baggrund, som indgår ligeværdigt i undervisningen.

Holdet kører to dage om ugen med tre timers undervisning i tolv uger + en uges ferie ca. midtvejs (i alt 13 uger). Der vil være noget hjemmearbejde og mulighed for at læse supplerende litteratur.
Det er gratis at deltage på uddannelsen.

Nyuddannede peer-medarbejdere i Viborg Kommune

Onsdag 30. november 2016 dimitterede 7 peer-medarbejdere ved Recovery-skolen på Center for Mestring.

De har alle gennemført en peer-uddannelse, som kvalificerer til at arbejde som peer-guide eller peer-underviser. Peer-medarbejderne står nu klar til at bruge deres erfaring med psykisk sårbarhed og den proces de selv har været i gennem, i arbejdet med andre som har det svært psykisk.

Se billeder fra dimissionen i galleriet i boksen til venstre

Sidst opdateret: 21.04.2017